Kraamzorg

Wil je er zeker van zijn dat je na de bevalling thuis de nodige deskundige hulp krijgt, dan is het belangrijk om al vroeg in de zwangerschap kraamzorg te regelen, tussen de 10-16 weken zwangerschap.

Ook al is de officiële uitgerekende datum nog niet bekend kun je je al inschrijven bij de gewenste kraamzorgorganisatie. De verloskundige zal jullie hier ook op wijzen.

Een kraamverzorgende is er ter ondersteuning van de verloskundige tijdens de bevalling en in het kraambed voor alle tips en adviezen voor de kersverse ouders. Zij zijn op dat moment ook de ogen en oren van de verloskundige binnen het gezin.

Wij zijn heel erg blij dat we deze zorg in Nederland hebben. Er wordt per gezinssituatie bekeken hoeveel uren er wenselijk en/of noodzakelijk zijn in de eerste week na de bevalling. Kies een organisatie die jullie aanspreekt. Advies vragen aan ons kan altijd.

Kraamzorg organisaties

Wij hebben een aantal kraamzorgorganisaties benoemd die binnen het werkgebied van Nuvola vallen. Mocht er een organisatie niet tussen staan en wil je deze organisatie kiezen, dan is dit geen enkel probleem. Bij twijfel vraag het aan de verloskundige.

  •  Lunavi kraamzorg

Deze kraamzorg organisatie is de grootste uit de regio. Zij kunnen altijd kraamzorg bieden. Hun gebied is hetzelfde als het werkgebied van Nuvola.

Zij bieden ook de ondersteuning tijdens de bevallingen in het kraamhotel in het ETZ.

Na aanmelding ontvang je een bevestiging per e-mail en wordt er rond de 30week van de zwangerschap een intakegesprek aan huis ingepland.

Meld je online aan via www.lunavi.nlof bel 013-3032500

  • Kraamzorgplus

 Deze kraamzorg organisatie laat degene die jullie komt ondersteunen in de kraamweek langskomen voor het intakegesprek. Zo hebben jullie direct kennis kunnen maken.

Het werkgebied van kraamzorgplus valt in de volgende postcodegebieden:
4261 t/m 4265, 5140 t/m 5158. Helaas vallen Waspik, Kaatsheuvel en Sprang-Capelle hier net buiten. 

Meld je online aan via www.kraamzorg-plus.nlof bel 073-2032020

  • Arons zorg, voorheen IVT

 Na inschrijving ontvang je binnen twee weken een zorgovereenkomst. Er vindt een persoonlijk intakegesprek plaats tussen de 20-25 weken van de zwangerschap.

Arons zorg biedt ook cursussen aan zoals een borstvoedingscursus.

Het werkgebied van Arons zorg is regio Midden- en Oost-Brabant en de Bommelerwaard.

Aanmelden via www.aronszorg.nl/kraamzorgof bel 073–631 2342

  • Novo Peri

 Een kleine, persoonlijke kraamzorg organisatie. Zij maken rond 20 weken van de zwangerschap een afspraak voor een intakegesprek. Zij streven naar een kraamverzorgster per kraambed. Zij werken in het gehele werkgebied van Nuvola.

 Meld je aan via www.novoperi.nlof bel 0183-851568

  •  RST

 RST is een zorgorganisatie met een eigen identiteit. De Bijbel vormt het uitgangspunt in alles wat we doen. Dat betekent dat we elk nieuw leven als geschenk van de Schepper zien en daar zuinig en verwonderd mee omgaan. Dat uit zich in betrouwbaarheid, eerlijkheid, openheid, net taalgebruik, discretie en een gevoel van herkenning en erkenning.

RST heeft een breed werkgebied, waaronder het gehele werkgebied van Nuvola.

Meld je online aan via www.rstzorg.nl/kraamzorg of bel 0342–405450.

  •   Vitae care kraamzorg

Ewa is een Poolse kraamverzorgende. Zij is Zzp-er.
www.vitaecare-kraamzorg.nl

  •  Kraamzorg De Ervaring

 Dit is een organisatie die Zzp-ers in de kraamzorg vertegenwoordigt.
Zij hebben een aantal kraamverzorgende die zelfstandig werken op hun website vermeld. Zij kijken waar de persoonlijke wensen van de gezinnen liggen.

Schrijf je in via www.kraamzorgdeervaring.nlof bel 06 13204260.

  •  Pryl

 Pryl is een nieuwe kraamzorg organisatie in het werkgebied van Nuvola. Bekijk hun website en kijk of het je aanspreekt.

Het werkgebied van Pryl is Waalwijk, Drunen, Elshout, Heusden, Kaatsheuvel, Loon op zand, Nieuwkuijk, Oud-Heusden, Sprang-Capelle, Veen, Vlijmen, Waspik en Wijk en Aalburg

 Meld je online aan via www.pryl.nl/kraamzorg of bel 0411-700208.

  •  De Moriaen kraamzorg

 Deze kraamzorg organisatie biedt zorg in Waspik, ‘s Gravenmoer en Raamsdonk. Dit is onderdeel van een verloskundige praktijk in de regio Geertruidenberg maar bieden in een gedeelte van onze regio kraamzorg.

www.moriaenkraamzorg.nl of bel 06-12392704.

Attentie!

Wil je bevallen in het kraamhotel maar heb je een andere kraamzorgorganisatie gekozen?

Dan is het wel raadzaam je in te schrijven bij Lunavi en te melden dat je in het kraamhotel wil bevallen. Dan geef je ook aan dat je voor thuis een andere kraamzorgorganisatie hebt gekozen.