Kraambed

In het kraambed, gedurende de eerste week na de bevalling, komt de verloskundige ongeveer om de dag bij jullie op huisbezoek.

De verloskundige komt op huisbezoek wanneer ze zelf je bevalling begeleid heeft en wanneer je bevalling uiteindelijk in het ziekenhuis onder begeleiding van de gynaecoloog heeft moeten plaatsvinden.

Wanneer je besluit om (een deel van) je kraambed in het kraamhotel door te brengen, komt je verloskundige daar kraambezoeken afleggen.

Alleen kraambedbegeleiding
Wanneer de controle van je zwangerschap en de bevalling volledig in het ziekenhuis hebben moeten plaatsvinden en je nog niet eerder bij een verloskundige bent geweest,  is het voldoende om tijdens je zwangerschap contact op te nemen met Nuvola en je aan te melden voor begeleiding van het kraambed.

Eventueel kun je op ons spreekuur alvast kennis maken met één van de verloskundigen en krijg je informatie over het hoe en wat in het kraambed. Zelfs als je al bevallen bent en weet wanneer je naar huis gaat, kun je jezelf nog aanmelden voor begeleiding van je kraambed.

Tijdens de kraamvisites overlegt de verloskundige met de kraamverzorgende over de uitgevoerde controles en bevindingen.

Voor meer informatie over de kraamperiode