Kraambed

In het kraambed, gedurende de eerste week na de bevalling, komt de verloskundige ongeveer om de dag bij jullie op huisbezoek.

De verloskundige komt op huisbezoek wanneer ze zelf je bevalling begeleid heeft en wanneer je bevalling uiteindelijk in het ziekenhuis onder begeleiding van de gynaecoloog heeft moeten plaatsvinden.

Wanneer je besluit om (een deel van) je kraambed in het kraamhotel door te brengen, komt je verloskundige daar kraambezoeken afleggen.

Als je thuis bent bevallen en alles goed gaat, kun je je kraamperiode thuis doorbrengen. Ook na een poliklinische bevalling in het kraamhotel of in het ziekenhuis mogen jij en de baby naar huis als het goed gaat met jullie.
Om de kraamperiode thuis goed te laten verlopen, krijg je kraamzorg. Een kraamverzorgende komt – voor een vooraf afgesproken aantal uren – bij je thuis en zorgt voor jou en je kindje. Ook voert ze de nodige controles uit, die vervolgens weer besproken worden met je verloskundige. Samen wordt besloten wat de beste zorg is voor jullie beiden, waarbij het aantal uren kraamzorg eventueel nog aangepast kan worden.
Other languages

Alleen kraambedbegeleiding
Wanneer de controle van je zwangerschap en de bevalling volledig in het ziekenhuis hebben moeten plaatsvinden en je nog niet eerder bij een verloskundige bent geweest,  is het voldoende om tijdens je zwangerschap contact op te nemen met Nuvola en je aan te melden voor begeleiding van het kraambed.

Eventueel kun je op ons spreekuur alvast kennis maken met één van de verloskundigen en krijg je informatie over het hoe en wat in het kraambed. Zelfs als je al bevallen bent en weet wanneer je naar huis gaat, kun je jezelf nog aanmelden voor begeleiding van je kraambed.

Tijdens de kraamvisites overlegt de verloskundige met de kraamverzorgende over de uitgevoerde controles en bevindingen.

Voor meer informatie over de kraamperiode