Kinderwens

“Preconceptiezorg kan een goede zwangerschapsuitkomst bevorderen, maar nooit garanderen”.

Jullie denken erover om kinderen te krijgen. Er gaat dan veel veranderen. Lichamelijk, maar ook op andere vlakken van je leven. Al vóór de zwangerschap kun je veel doen om je kindje een zo gezond mogelijke start te geven. Slik je medicijnen, komen er erfelijke aandoeningen voor in de familie of rookt je partner? Dit zijn onderwerpen om al vóór een zwangerschap over na te denken.

Op onze site vindt je veel informatie over preconceptiezorg. Wil je meer weten over zwanger worden? Nuvola biedt een kosteloze afspraak op het Kinderwensspreekuur.
Neem gerust contact op met Nuvola voor het maken van een afspraak.

Kijk voor meer informatie op:

Strakszwangerworden.nl,
Zwangerwijzer of
Zwangerstraks

Veelgestelde vraag: “Waarom wordt het slikken van foliumzuurtabletten geadviseerd bij een kinderwens?”
Foliumzuur verkleint de kans op geboorteafwijkingen als het neurale-buisdefect (NBD) of open ruggetje, een hazenlip en open gehemelte. Voor wie zwanger wil worden is het belangrijk dagelijks 400 microgram foliumzuur te slikken, ongeacht hoeveel foliumzuur je via het eten binnenkrijgt. Hiermee moet ongeveer 4 weken voor de mogelijke bevruchting worden begonnen. Voor veel vrouwen is dat het moment dat ze stoppen met de anticonceptiepil. Er zijn tabletten verkrijgbaar met 400 microgram foliumzuur. Na de tiende week van de zwangerschap is extra foliumzuur niet meer nodig. Na die tiende week van de zwangerschap kunnen zwangere vrouwen gewoon volgens de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden voedingsmiddelen eten. Ook kunnen zij zonder risico foliumzuur-tabletten blijven slikken.
(Bron Voedingscentrum)