Begeleiding door Nuvola

Wij zullen er alles aan doen om je goed voor te bereiden op de bevalling en om deze zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Vertel ons – al dan niet met behulp van het geboorteplan – je zorgen en je wensen rondom de bevalling. Ook kunnen we je vragen over pijnstilling beantwoorden. Door goede begeleiding en door open te staan voor je vragen en zorgen, hopen wij je angst en onzekerheden weg te kunnen nemen. Je hebt dan meer het gevoel dat je alles onder controle hebt, waardoor je vol vertrouwen aan je bevalling kan beginnen.

De verloskundige is medisch geschoold en houdt goed in de gaten hoe het met jou en je kindje gaat. Tijdens de bevalling zullen wij je zo goed mogelijk begeleiden en ondersteunen, waarbij wij uiteraard rekening houden met wat jij wilt. Regelmatig zal je verloskundige vragen hoe het gaat, je aanmoedigen en jou en je partner aanwijzingen geven om de weeën goed op te kunnen vangen.

Vanzelfsprekend vertelt en bespreekt je verloskundige de voortgang van de bevalling met jou en je partner. Ook zullen we je voorbereiden over het verdere verloop.

Het kan zijn dat je tijdens de bevalling pijnstilling wil. Als je dit voor de bevalling al weet, kun je dit onder andere kenbaar maken in het geboorteplan. Bespreek dit gerust met ons. Zo kunnen we met jou en je partner bespreken wat het beste moment is om naar het ziekenhuis te gaan. Als je thuis bevalt, kan tijdens de bevalling blijken dat je toch medicijnen wilt tegen de pijn of dat de verloskundige dat beter voor je vindt. Dit zal zij dan bespreken. De verloskundige zal dan met je meegaan naar de verloskamers en de zorg overdragen aan de gynaecoloog.